Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Kom je gezellig kletsen bij de logopedie

 • Wat is het fijn om logopedie te geven op onze school en dat na zoveel jaren nog steeds, iedere dag weer opnieuw!
Ik ga dan ook graag jaar in jaar uit met plezier, op de fiets, naar mijn werk om alle kinderen weer te zien en te begroeten. Gelukkig is deze liefde wederzijds omdat ik merk dat ieder kind heel graag mee wil naar de logopedie. Praten en luisteren geeft PLEZIER. Fijn hoor!
 
We praten en luisteren wat af bijvoorbeeld bij een I-pad oefening zoals een lotto, liedjes, boekje of bellenblaas spel. Ieder jaar zie ik de kinderen weer verder groeien in hun logopedische ontwikkeling, super mooi om mee te maken! Je zou kunnen zeggen dat logopedie naast mijn gezin m’n roeping in mijn leven is! Heel fijn om zulk mooi en leuk werk te hebben. Ik ben een gelukkig mens mede om deze reden!
 
Wat zijn de voordelen van de logopedie op school?
Ook ben ik blij dat ik logopedie geef op deze school omdat we samen met het hele (zorg)team vroegtijdig signaleren waardoor eventuele problemen in het praten en luisteren op een speelse manier opgespoord en vaak opgelost kunnen worden. Taal en dus ook woorden heb je nodig om te denken en te kunnen praten, ze zijn heel belangrijk in ons mensenleven. Je zou kunnen zeggen dat je er gelukkig van kan worden.
Hoe meer communicatiemogelijkheden je ontwikkelt hoe groter de kans om je gelukkig te voelen. Leren samen praten en luisteren is vaak een doel wat veel voorkomt in de handelingsplannen van uw kind.
Vaak geef ik  materialen en oefeningen aan de leerkracht en aan ouders mee om bepaalde logopedische problemen te voorkomen of te verhelpen. Ik vind het dan fijn dat ouders meedenken en meewerken om het beste voor hun kind aan te bieden. Super en dat alles op 1, veilige plek, onze school!
 
Logopedie op De Linde 
Ik zie en hoor alle nieuwe leerlingen op school omdat ze gescreend en soms extra onderzocht worden door mij. Zo weten we of de kinderen voldoende kunnen praten en luisteren om mee te kunnen komen in de groep.  Als we de leerling goed kennen wordt er in samenwerking met de Commissie voor Begeleiding, ouders en leerkrachten, besloten of een leerling logopedie nodig heeft.
Het liefst zou ik alle leerlingen logopedische aandacht geven omdat het zo fijn is om gehoord  te worden en te kunnen kletsen tijdens een 1 op 1 situatie.   Dat  kan natuurlijk niet, hoe jammer dat dan ook is!
 
Sommige leerlingen die logopedie nodig hebben krijgen dit één of twee keer in de week, alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje. Ook krijgen veel leerlingen groepslogopedie.
Een logopedische behandeling wordt bij leerlingen in de vorm van een spel aangeboden. Het kind mag dan vaak kiezen. Op deze wijze is de behandeling leerzaam en prettig voor de leerling. Ik werk altijd met thema’s uit de belevingswereld van de leerlingen. Deze thema’s zijn hetzelfde als de thema’s die in de groep aan de orde komen; op deze manier herkennen de leerlingen het aangeleerde sneller en beklijft de leerstof beter. Dit geeft houvast en structuur waardoor ze weer beter kunnen leren en communiceren.
 
Ouders/verzorgers, jullie zijn altijd welkom om op afspraak eens langs te komen bij mij of een logopedische behandeling van uw kind bij te wonen. Fijn lijkt me dat om het contact en de daarmee samengaande communicatie met elkaar te delen!
 
Komen jullie een keer langs?
 
Anke-Marjolijn Muller
Logopedist en Spraak- taalpatholoog

Column

:

Help (nieuw venster)