Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Kom je spelen ?

 • Met veel plezier en voldoening geef ik sinds november 2011 spelbegeleiding op De Linde.
Wat is het leuk om te zien en te horen dat kinderen groeien in hun spel. Ik heb natuurlijk de leukste baan van alle banen op De Linde, want bij mij moet niets en mag heel veel!  Soms staan kinderen al met hun neus tegen het raam van de personeelskamer gedrukt: is juf Ria er wel, want die komt me straks halen?! Als ik in de klas kom, roepen vaak meerdere kinderen of ze ook mogen komen spelen. Gelukkig mag dat ook regelmatig. Want leren samen-spelen is een doel wat vaak voorkomt.
 
 
Wat doe ik nu eigenlijk in die spelkamer? En wat moet u zich voorstellen bij een spelkamer? De spelkamer is een ruimte waarin veel speelgoed aanwezig is, in een grote kast, of in de ruimte zelf.  We beginnen  en eindigen met een  vast liedje. Op een planbord laat ik dat met pictogrammen  zien; ook wie er aan de beurt is om te kiezen. Op de klok plak ik een groene en rode stip voor de begin- en eindtijd. Dat geeft houvast.
 
Het kind mag eerst kiezen. Ik pas mijn manier van reageren aan bij wat het kind nodig heeft. Bij het ene kind moet ik rustig zijn, tijd geven om zelf te ontdekken. Bij het andere ben ik super enthousiast en lok ik door mijn reactie uit dat het kind zichzelf leuk en slim gaat vinden, iets nieuws wil proberen.
 
Spelen is leuk, spelen geeft plezier. En met z’n tweetjes plezier maken is nog veel leuker dan in je eentje! Als ik mag kiezen, zorg ik er voor dat we iets spelen wat het kind nog wat moeilijk vindt.  Want het doel van bij mij komen spelen is natuurlijk wel dat het kind Spelender-Wijzer wordt. Maar altijd staat het fijne contact met elkaar voorop en het hebben van plezier. En dat neemt het kind mee naar de klas, op het plein en naar huis! Speel je  ook mee?
 
Ik wens iedereen veel speelplezier toe!
Ria Tekelenburg-Pasman

Column

:

Help (nieuw venster)