Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Opening VSO-locatie van De Linde.

 • We staan aan de vooravond van de opening van onze VSO-locatie aan de Rubensstraat
Leerlingen, ouders, teamleden en  vele anderen  hebben hard gewerkt om het er allemaal picobello uit te laten zien. We zijn dan ook heel trots en laten heel graag onze school aan de buitenwereld zien.
 
Het is werkelijk prachtig geworden, maar nog belangrijker; we kunnen er heerlijk werken. Het gebouw is open en transparant en daardoor zien  we elkaar werken en leren.  Dit is goed en stimulerend. Leerlingen kunnen zo voor elkaar een rolmodel zijn. In dit gebouw is de ontmoeting  vanzelfsprekend en verbindt ons met elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan is ons restaurant in de hal van de school. Leerlingen, teamleden en bezoekers van de school zitten samen te eten of wat te drinken. Het lijkt op hoe we in onze samenleving met elkaar leven en werken, met elkaar, niet naast elkaar. Een mooiere toeleiding naar die samenleving kan er niet zijn!
 
Ons onderwijs en het  verbinden met elkaar en anderen houden  niet op bij onze schooldeur. Juist dan begint het voor ons pas. We begeleiden onze leerlingen naar wonen, werken een dagbesteding of een zinvolle vrijetijdsbesteding en in het volwaardig lid zijn van de samenleving. Onze  samenwerking met scholen, bedrijven en organisaties in Deventer geeft onze leerlingen alle kansen om zich voor te bereiden op een actieve deelname aan de samenleving. Om dan als basis  onze prachtige VSO-locatie te hebben, dat gun je elke leerling!
Joke Tijhuis
Directeur

Column

:

Help (nieuw venster)