Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Passend Onderwijs

 • Per 1 augustus 2014 gaat de nieuwe wet op het passend onderwijs in werking. Het rugzakje en “Speciaal Onderwijs” zal dan tot het verleden gaan behoren. De Linde zal echter gewoon blijven bestaan.
Als MR lid van De Linde en als vader van Diede mag ik direct meepraten over deze ontwikkeling. Zowel binnen de school als in het nieuwe samenwerkingsverband.
 
Nagenoeg alle scholen binnen het nieuwe samenwerkingsverband in Deventer hebben met elkaar afgesproken dat zij onderwijs geven aan alle leerlingen. Er zal dus geen leerling thuis zitten, met leerplicht maar zonder onderwijs. Dit is zo voor het SO en ook het VSO.
 
Iedere school heeft voor zichzelf opgeschreven waar ze goed in zijn en waarin ze gespecialiseerd zijn. Hierdoor is er voor het gehele samenwerkingsverband Deventer een lappendeken ontstaan waar ieder kind van kan profiteren.
 
Voor het samenwerkingsverband SO is er al een redelijk uitgewerkt plan. Deze zal uiterlijk 1 mei moeten zijn vastgesteld. Dit is ook zo voor het VSO, maar hier is het plan nog wat minder goed uitgewerkt, dus nog werk aan de winkel.
De Linde loopt hierbij voorop en heeft goed omschreven wat ze kan en wil.
 
Als MR lid van De Linde mag ik zowel in het samenwerkingsverband SO als van het VSO meepraten. Dit doe ik samen met de andere MR leden van De Linde en natuurlijk het personeel van De Linde.
 
Als ouder en als direct betrokkene kan ik dan ook met een gerust hart aangeven dat het speciale onderwijs van De Linde nu ook al erg passend is en ook passend zal blijken te zijn binnen het nieuwe samenwerkingsverband.
 
Zie ook:
 
www.passendonderwijs.nl
 
Vincent Spikker
Lid MR​

Column

:

Help (nieuw venster)