Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Wij wilden absoluut het beste voor onze zoon

 • Graag wil ik mij aan u voorstellen. Ik ben Elona van Verseveld-Vosters en getrouwd met Robert-Jan van Verseveld.
Wij zijn de trotse ouders van Khenzo Roël, die sinds augustus 2010 onderwijs volgt op De Linde en nu in groep E zit bij juf Ina en juf Marloes.​
Khenzo is na een perfecte zwangerschap geboren met Spina Bifida Aperta, ook wel open rug genoemd. Zo op het oog lijkt Khenzo een normale jongen en in feite is hij dat ook. Maar hij heeft wel de noodzakelijke lichamelijke verzorging nodig. Iedere dag wordt Khenzo op vaste tijden gekatheteriseerd en worden zijn darmen gespoeld en krijgt hij zijn medicijnen.

De 1e jaren na de geboorte van Khenzo waren loodzwaar voor ons. Niet alleen de operaties die onze zoon moest ondergaan, maar ook het gekissebis met instanties en de zoektocht naar een geschikte school, hakten er bij ons behoorlijk in.

Want nadat Khenzo 4 jaar werd en een aantal weken regulier onderwijs volgde, werd duidelijk dat deze missie niet zou slagen. Dat deed pijn, maar wij wilden absoluut het beste voor onze zoon, dus begon onze zoektocht naar een geschikte school waar hij zich veilig zou voelen, waar hij zich kan ontplooien en waar de noodzakelijke dagelijkse medische verzorging mogelijk is.

Toen kwam ineens De Linde in beeld. Bij het kennismakingsgesprek voelden wij meteen de warme deken om ons heen, die Khenzo maar ook wij als ouders, zo nodig hadden. De rust, het overzichtelijke, het kleinschalige, de expertise en de oprechte belangstelling deden ons al snel besluiten omKhenzo te laten plaatsen op De Linde.

En daar hebben wij absoluut geen spijt van gehad. Al vanaf dag 1 huppel​t Khenzo iedere morgen het schoolplein op. Door de kennis en kunde van de leerkrachten van De Linde, heeft onze zoon de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Wij hebben hem zien veranderen in een vrolijke, leergierige jongen, voor wie de wereld elke dag een stukje groter wordt, die graag naar school gaat en weliswaar een beperking heeft, maar daar dankzij De Linde geen hinder van ondervindt. Khenzo is gelukkig en wij zijn gelukkig dat hij het zo naar zijn zin heeft.

Met een gerust hart kan ik zeggen dat ik dankbaar ben dat De Linde in mijn/ons leven is gekomen. Want ik heb de afgelopen jaren een emotionele achtbaan doorgemaakt, niets is vanzelfsprekend  en met o.a. de steun en adviezen van het team van De Linde heb ik mij kunnen ontplooien tot een emotioneel gezien rijker mens. Ik ben vereerd dat ik een aantal jaren geleden ben gevraagd om voorzitter te worden van de ouderraad van De Linde. Het voorzitterschap geeft mij in alle opzichten ontzettend veel voldoening. Ook de contacten met het team van De Linde, de contacten met instanties/organisaties verbonden aan De Linde en de contacten met ouders van leerlingen, beschouw ik als zeer waardevol.

Het is van groot belang en het geeft je als ouder rust om te constateren dat je kind op de juiste plek zit, om straks in de grote mensenwereld zijn of haar weg te vinden. Ik zou dan ook tot slot willen eindigen met de woorden, dat ik ieder kind liefde, warmte, geborgenheid en het beste, dus feitelijk dit onderwijs op deze fantastische school, gun.

Hartelijke groet,

Elona van Verseveld-Vosters

Column

:

Help (nieuw venster)