Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

ANWB Streetwise

 • Al enige jaren nemen wij deel aan het verkeersveiligheidsprogramma ANWB Streetwise.
ANWB Streetwise vindt, in het kader van permanente verkeerseducatie, één keer in de twee jaar plaats. Het programma wordt door de gemeente gesubsidieerd. ANWB Streetwise heeft als doel om, samen met scholen en ouders, de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. Dat doet de ANWB met een praktisch verkeersprogramma bestaande uit 4 onderdelen. Wij doen aan 3 onderdelen mee:
Groep A en B hebben meegedaan met Toet Toet. Hier gaat het om een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.
Groep C en D hebben meegedaan met Blik en Klik. Deze les vond plaats in de gymzaal. De kinderen leerden om veilig over te steken over het zebrapad en tussen twee auto’s. Ze konden zelf ervaren in een elektrische auto waarom het gebruik van een gordel en autostoeltje zo belangrijk is.
Groep E en F hebben meegedaan met Hallo Auto. Op de ventweg hebben de leerlingen geleerd over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en zelf remmen! Ze leerde de autogordel juist te gebruiken.
Aan het eind van de ochtend was ANWB Streetwise afgelopen. Alle kinderen hebben een diploma gekregen!
 
Klik hier om naar de foto's te gaan.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)