Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Creatief met spaghetti en spekjes

 • Tijdens een geschiedenisles heeft groep VSO C het gehad over het ontstaan van een brug en wat is er belangrijk om een stevige brug te bouwen.
​Als eerst heeft de groep gekeken naar een filmpje op klokhuis. Hier kregen de leerlingen al meer informatie. Daarna heeft de groep erover gesproken. Al snel kwam de groep erachter dat de vorm van een driehoek erg belangrijk is. Een driehoek zorgt ervoor dat een brug stevig staat.
 
Na het stukje theorie mochten de leerlingen zelf bruggen bouwen. En wel van spaghetti en spekjes. De brug moet stevig zijn, er moet een liniaal op kunnen liggen en er moeten driehoeken in zitten. Eerst een ontwerp maken op papier. Hoe groot word je brug? Hoe lang moet de spaghetti zijn?

Er zijn mooie bruggen gemaakt. De één wat steviger dan de andere. Toen alle bruggen klaar waren, was natuurlijk de grote vraag… Blijft de liniaal erop liggen. Bij bijna alle bruggen lukte dit. Sommige bruggen zijn helaas in elkaar gevallen.

Volgende week gaat groep C een vliegtuig maken met behulp van spaghetti en spekjes.


 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)