Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

De Linde op bezoek bij Postillion Hotel

 • Afgelopen najaar heeft De Linde een match gemaakt met het Postillion Hotel op de Deventer Beursvloer. Onze leerlingen kregen hierdoor de kans om een kijkje te nemen bij het Postillion Hotel.

Bron: Deventer Centraal

Leerlingen De Linde kijken ogen uit bij Postillion​

Een werkbezoek aan de keuken van een gerenomeerd Deventer hotel. Dat is natuurlijk een geweldige kans voor leerlingen van De Linde die zelf op school met het vak catering aan de slag zijn.
Acht leerlingen van deze school voor speciaal onderwijs gingen daarom op een mooie maandag op bezoek bij het Postillion. En uiteraard hielpen ze een handje mee. 

Mark Rosendahl is vakleerkracht catering op De Linde. Daarnaast werkt hij een aantal dagen per week in het Postillion Hotel. Op de Beursvloer in 2014 werd een match tussen vertegenwoordigers van De Linde en het Postillion Hotel dan ook makkelijk gelegd. Er werd een afspraak gemaakt voor een bezoekje over en weer. Maandag was het de beurt aan de leerlingen om bij het hotel op bezoek te gaan. 

"Het is voor de leerlingen heel erg leuk en vooral leerzaam om te zien hoe het er aan toe gaat in het bedrijfsleven. En omgekeerd is het voor het bedrijfsleven ook heel goed om te zien wat leerlingen op een school voor speciaal onderwijs leren en kunnen", vindt Mark. 

Rondleiding
Bas Boekhoven (supervisor Food & Beverage) ontving de groep leerlingen en nam ze – na een korte inleiding – mee voor een rondleiding door het hotel. Ze bekeken de hotelkamers, de zalen, het restaurant en natuurlijk de keuken, Daarna gingen de leerlingen in twee groepen uiteen. In de keuken kreeg een groep uitleg van de chef-kok over de regels en bijzonderheden van het werken in een professionele horecakeuken, terwijl de andere groep alles te horen kreeg over het werk als gastvrouw of –heer in het restaurant. 

Meewerken
Dan mochten de leerlingen ook zelf aan het werk. In het restaurant sorteerden ze bestek en poleerden glazen voor de lunch. Ze verzorgden het dekken van de lunchtafel tot in de puntjes en hielpen met het klaarzetten van het lunchbuffet en maken verse soep. Met z’n allen genoten ze vervolgens van de heerlijke lunch. 

Afwassen
Na deze lunch moest er natuurlijk worden ‘afgewassen’. "Ze mochten helpen met het inruimen van de afwasmachine", lacht Marc. "En dat vonden ze fantastisch, want zo’n horecavaatwasser gaat zó snel, het was een mooie ervaring om dat te zien. Het was een geweldige dag voor de groep en ze hebben er veel van geleerd!" ​​


Nieuws

:

Help (nieuw venster)