Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Feestelijke opening KindCentrum Borgele

 • Ballonnen, cupcakes, een heuse tijdmachine, te gekke workshops, Elsa en Olaf, poffertjes, de locoburgemeester van dienst, meer dan 1100 bezoekers, heel veel Klavertjes 4 én prachtig weer.

Het KindCentrum Borgele had zich geen feestelijker opening kunnen wensen.


Kinderfeest
De dag begint zoals het hoort: met een feest voor alle kinderen die in het gebouw gehuisvest zijn. Om hen draait het immers in KindCentrum Borgele. De ingang is al feestelijk versierd met ballonnen en natuurlijk begint de dag met iets lekkers. Dan is het tijd voor theater in de grote hal. ‘Het paste allemaal net’, vertelt Ellen Reterink, die mede de organisatie van de dag verzorgt. ‘Want als we met zijn allen zijn, is het echt een grote groep hoor! Maar het was echt superleuk. Ook de kinderen van ’t Lantaarntje hebben genoten van de voorstelling over een tijdmachine.’
Daarna is het tijd voor workshops. Hoe leuk is het om les te krijgen van een echte dj of een leuke dansles te krijgen? En natuurlijk wilden bijna alle kinderen wel even met Elsa of Olaf (ja u weet wel, die van Frozen) op de foto. De ochtend eindigt met overheerlijke poffertjes, voor iedereen in zijn of haar eigen groepsruimte. Even bijkomen voor het middagprogramma!
 
KindCentrum Borgele is geopend!
Het is om een uur of een al een drukte van belang in de centrale ruimte van het kindcentrum. Tijd voor de officiële opening, voor de kinderen natuurlijk, maar nu ook voor ouders en genodigden. Ze worden toegezongen door een koor dat bestaat uit leerlingen van De Linde én de Borgloschool. Algemeen directeur Huub de Haan,  Hennie Loeffen (lid CvB De Onderwijsspecialisten) en Henk te Kiefte (architect) spreken lovende woorden over iedereen die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de totstandkoming van het kindcentrum. Een bedankje is er natuurlijk voor de sponsoren die hebben bijgedragen aan de prachtige speeltoestellen in de buitenruimte van het gebouw.
En dan is het aan locoburgemeester Jan Jaap Kolkman om het gebouw, samen met een aantal leerlingen,  te openen. ‘Het belang voor Deventer van dit kindcentrum is groot’, constateert hij. ‘Ik ben dan ook heel trots op de samenwerking tussen deze partijen: we hebben ons niet laten leiden door bezuinigingen, maar hier samen iets geweldigs neer gezet!’
Dan draait hij – met de kinderen – een heel grote sleutel in een slot: KindCentrum Borgele is geopend!
Onder het genot van een hapje en een drankje kan iedereen een kijkje nemen in de ruimten van het kindcentrum. Overal zijn enthousiaste medewerkers bereid om iets te vertellen over hun werk, de ruimte en de kinderen. 
 
Nog meer bezoek
Maar ook dan is de dag nog niet voorbij. Want vanaf 18.00 uur mag iedereen die dat wil een kijkje komen nemen. En dat doen heel veel mensen. Opa’s en oma’s natuurlijk. Maar ook buurtbewoners en andere geïnteresseerden. ‘Er zijn zeker nog zo’n 700 bezoekers geweest’, vertelt Ellen aan het eind van deze lange dag. ‘Geweldig om te zien dat zoveel mensen belangstelling hebben voor wat wij doen. En ja, het was soms echt wel stressen de afgelopen weken om alles pico bello voor elkaar te krijgen, maar het is - dankzij de enorme inzet van heel veel mensen - gelukt. We kijken terug op een fantastische dag en ik wil nog wel graag even zeggen dat dat mede te danken is aan de leerlingen van SAX-Events (Saxion Hoge Scholen) die ons geweldig hebben geholpen!’ Waarvan akte.
 
Geluk
Heel veel welgemeende gelukwensen zijn er deze dag voor Het KindCentrum Borgele. Maar ze geven ook geluk: alle bezoekers krijgen een Klavertje 4 mee als bedankje. Het weer heeft op deze feestelijke openingsdag al laten zien dat het klopt: een beetje geluk kun je afdwingen…
 

Lees ook hier het artikel van DRTV.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)