Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Kinderzwerfboek-station bij De Linde

 • Sinds vrijdag 11 maart staat bij so De Linde een Kinderzwerfboek-station, een kast vol met kinderzwerfboeken. De kinderen kunnen hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven sturen voor een ander kind.

Coördinator van Kinderzwerfboek-station De Linde is Annelies Martens. Zij zal als vrijwilliger samen met de school zorgen voor de inzameling van de boeken, het beheer van de boekenkast en de bijbehorende promotie en activiteiten rond het Kinderzwerfboek-station. Alle kinderzwerfboeken zijn voorzien van een sticker (op de voor- of achterzijde), zodat ze makkelijk herkenbaar zijn en weer terugkomen naar de school. De kinderen mogen de boeken zo lang houden als ze willen. Het belangrijkste is het leesplezier! In de boekenkast is in ieder geval voor ieder kind wat moois te vinden.

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en wil ervoor zorgen dat kinderen het plezier in lezen krijgen en houden. Dit komt helemaal overeen met de leesmethodiek zoals deze op De Linde wordt gehanteerd. Zoals bekend, is De Linde pas nog onderscheiden met het predicaat "Excellente school" vanwege haar focus op het leesonderwijs. Het Kinderzwerfboek-station past daar natuurlijk prima bij. Voorlopig is het station alleen bestemd voor de leerlingen van de school. Na de verhuizing van De Linde naar het nieuwe Kindcentrum op Borgele zal worden bekeken of uitbreiding van het Kinderzwerfboek-station mogelijk is.

Voor meer informatie: www.kinderzwerfboek.nl
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)