Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Koken met groep D/E

 • In groep D/E werken we momenteel aan het thema 'boodschappen'. Dit thema is voor iedereen erg herkenbaar, want iedereen komt wel eens in de supermarkt.

Afgelopen maandag is groep D/E naar de winkel geweest om boodschappen te doen voor een pastasalade. Voordat we naar de winkel konden, hebben we een boodschappenlijstje gemaakt. In groepjes gingen de leerlingen naar de supermarkt om daar de producten van het lijstje te halen. Er kon ook meteen geoefend worden met betalen aan de kassa.

De gehaalde boodschappen konden we dinsdag gaan gebruiken. In groepjes werden de verschillende groenten gesneden. Hieraan was goed te zien dat de leerlingen uit D/E wel vaker in de keuken staan, zowel thuis als op school!

Nadat alles gesneden was, konden alle ingrediënten in een grote pan gemengd worden... En daar was dan een heerlijke pastasalade met tonijn en verse groenten.  

En weet je wat ook goed was, de pastasalade bevatte alle productgroepen van de 'Schijf van Vijf' Het was dus een verantwoorde en gezonde lunch.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)