Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leerkrachtenkring Sine Limite bezoekt De Linde

 • Al enige jaren organiseert het samenwerkingsverband Sine Limite diverse Leerkrachtenkringen om de deskundigheid van leerkrachten in het regulier basisonderwijs op een bepaald gebied te vergroten.
 
Zo is er bijvoorbeeld een Leerkrachtenkring Hoogbegaafdheid, Autisme, maar ook een Leerkrachtenkring ZML. De Leerkrachtenkring ZML wordt gegeven door Angeline Weijsenfeld (Sine Limite) en Ellen Reterink (De Linde) op de SO locatie van De Linde. Er nemen dit jaar acht leerkrachten van diverse scholen aan deel, allen met een leerling in hun groep die een specifieke ondersteunings- en onderwijsbehoefte heeft op het gebied van ZML. De Leerkrachtenkring bestaat uit vier bijeenkomsten, één daarvan is een bezoek aan De Linde in bedrijf. Dit bezoek heeft op woensdag 18 september plaatsgevonden. De leerkrachten, met een eigen kijkvraag,  konden eerst op het SO een kijkje nemen in verschillende groepen. Ze hebben bij de leerlingen gekeken, materialen bekeken en vragen gesteld. Na het SO is de Leerkrachtenkring naar het VSO gegaan. Doel van dit bezoek was om de leerkrachten te laten zien wat een mogelijk vervolg zou kunnen na groep 8. De ochtend werd afgesloten met een smakelijke lunch gemaakt door, hoe kan het ook anders, onze VSO leerlingen. Tijdens de lunch werd er teruggeblikt op het bezoek. De leerkrachten waren positief en enthousiast. Opvallend vonden ze de rust, sfeer en de beleefde omgangsvormen van de leerlingen. Woensdag 2 oktober is de volgende bijeenkomst.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)