Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leerlingen VSO helpen bij Bloemendaal

 • Tijdens de lessen praktische vaardigheden hadden een aantal leerlingen gastheerschap. Je leert verschillende vaardigheden. Om deze vaardigheden te kunnen oefenen zijn we naar Bloemendal geweest. Bloemendal is een woonzorgcentrum.

​Hieronder schrijven een aantal leerlingen van de onderbouw hoe ze het hebben gehad bij Bloemendaal en wat ze er allemaal hebben gedaan.

We kwamen aan bij Bloemendaal en hebben onze jassen opgehangen. De groep was opgedeeld in 2 groepjes, een meiden groep en een jongens groep. De meiden gingen naar etage 2 en de heren naar etage 4. De meiden hebben zich eerst voor gesteld aan de vrijwilliger waarbij wij mee mochten lopen. Eerst hebben we gekeken naar de schoonmaak werkzaamheden om vervolgens koffie en thee in te mogen schenken voor de mensen. Eerst moeten we netjes op de deur kloppen zodat de mensen weten dat er iemand binnen komt. Vervolgens even vragen of mevrouw/meneer koffie of thee wilt, bij het terug brengen van het kopje ook even vragen of mevrouw/meneer een koekje erbij had gewild.

De heren waren op etage 4, ook hun hebben geleerd om eerst op de deur te kloppen. Vervolgens te vragen of meneer/mevrouw een kopje thee of koffie had gewild. Op de 5de etage waren geen oudere mensen maar hele jonge mensen en dat was heel interessantt om te weten waarom hun hier nou eigenlijk waren want ze zijn toch helemaal niet oud? Ze waren hier om verzorgt te worden omdat hun het zelf niet konden er konden hier verschillende redenen voor zijn. Bij deze mevrouw was het omdat ze haar armen had gebroken. Het was allemaal heel interessant.

Tijdens deze ochtend hebben we veel geleerd en konden we goed oefenen.

 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)