Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leren op locatie; Raster

 • Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent voor sommige leerlingen dat ze op het einde van hun stage zijn bij Raster. Op deze plek leren ze hoe het is als je bij een bedrijf komt en wat er van jou als leerling verwacht wordt.
Voor ons als school maar ook voor jezelf, kijken we, als er affiniteit aanwezig is met de catering, of dat wij dat juist kunnen ontwikkelen. Ook kijken  we naar je technische vaardigheden en  zelfstandigheid en of we deze verder kunnen ontwikkelen. Mooi is het om te zien dat je mag gaan groeien en ontwikkelen op een stageplek.
Ook het omgaan met geldrekenen komt aanbod, dus hoe werkt een kassa ?  Hoe sta ik de gast te woord en hoe reken ik af ? .
Werknemersvaardigheden worden geoefend; dus eigenlijk hoe ga je met gasten om?
Je eigen gedrag in diverse situaties, hoe reageer je  in een drukkere omgeving en wat doe je als er meer verwacht wordt dan normaal?. Allemaal dingen die je mag ervaren op een LOL plek .
Je kunt laten zien wat je inmiddels op school al hebt geleerd , zoals de  omgang met je vakdocent , het accepteren en toepassen van de opmerkingen die je van hem krijgt.
 Het zelfstandig boodschappen doen komt aan de orde.  Voordat we  gaan koken gaan wij zelf onze inkopen doen, ook dit hoort bij je stage en daar leer je veel van .
Je doet nieuwe ervaringen op tijdens het inkopen en ontdekt hierbij tevens diverse nieuwe producten en komt hierdoor in aanraking met de verschillende jaargetijden en culturen.


 Een goede persoonlijke presentatie , dus gepaste kleding en  goede lichamelijke verzorging zijn erg belangrijk .Het zijn alledaagse dingen maar ze zijn wel erg belangrijke dingen om rekenschap mee te houden.
Raster een hele mooie stageplek om jezelf te mogen en kunnen ontwikkelen zodat je mogelijk door kunt groeien naar een andere stageplek ter voorbereiding op een toekomstige werkplek.
Raymond ten Broeke
Vakdocent, praktijk opleider  LOL plek, Coördinator  Catering De Linde .
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)