Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Speurtocht door Deventer

 • Alle leerlingen van het VSO zijn de afgelopen weken fanatiek bezig geweest met het thema Deventer. De onderbouw is een paar keer naar de stad geweest en heeft hier een rondleiding gehad.
In de lessen hebben de leerlingen onder andere geleerd over de geschiedenis van Deventer en de gebouwen in Deventer. Na deze informatie zijn de klassen verdeeld in drie groepen. Elke week heeft een groep een speurtocht gedaan door Deventer. Al lopend zijn we naar het centrum gegaan. Onderweg was al veel te zien. Na een korte uitleg en een fruit momentje begon dan echt de speurtocht. Vragen zoals “Waarom heet de Bergkerk eigenlijk Bergkerk?” en “Welke koekjes komen echt uit Deventer?" komen aan bod.
Tussendoor hebben we nog gezamenlijk geluncht. Daarna weer verder met de speurtocht.
Als afsluiting hebben we echte Deventer Koek gegeten in het Deventer Koek huisje.

De leerlingen vonden het erg leuk en hebben veel geleerd. Dit merk je in de klassen als we over Deventer spreken. Ze kunnen nu heel veel vertellen over Deventer.
 


 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)