Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

SportMpower

 • De afgelopen woensdagochtenden hebben leerlingen van het VSO les gehad op een speciale locatie.
Bij het stadion van Go Ahead Eagles worden de leerlingen in de lessen voorbereid en in aanraking gebracht met stage en werk, waarbij werknemersvaardigheden centraal staan. Het project is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met enkele bedrijven in Deventer, evenals met maatschappelijke thema’s bezig te kunnen zijn ten behoeve van een geschikte werkhouding richting werkveld. Vanuit de visie van SportMpower komt uiteraard ook een sportattitude naar voren waar leerlingen positief door geprikkeld kunnen worden.
Met name leerlingen uit VSO C en D die affiniteit hebben met sport en die (deels) aan het begin van de ladder staan wat betreft
 stage-/leerwerkplekken nemen deel hieraan.
 
In de eerste twee lessen hebben we een rondleiding door het stadion gehad en is er in de lessen aandacht besteed aan een goede werkhouding in relatie tot sport en school.
In het lesaanbod is er ook rekening gehouden met genoeg beweging, zodat de leerlingen met een voldaan gevoel naar huis gaan.
De aankomende woensdagochtenden worden de werknemersvaardigheden nog verder getraind waarna er wordt afgesloten met een bedrijventour.
 
Het is prettig dat we op deze manier een verbinding hebben kunnen leggen met de sport in Deventer.


 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)