Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Onderzoek sportbehoefte op VSO de Linde

 • Aan het begin van het schooljaar is een onderzoek gehouden onder de leerlingen van VSO de Linde ten aanzien van sport.
​Uit dit onderzoek blijkt dat 46 % van de leerlingen lid is van een sportvereniging, terwijl landelijk 31% van de bevolking lid is van een sportvereniging.
De belangrijkste reden voor onze leerlingen om te sporten zijn 
gezondheid/fitheid/lichaamsbeweging, plezierbeleving/ontspanning en sociale contacten/gezelligheid.  Aan de andere kant sport 34 % van onze leerlingen niet. De overige 20 % heeft aangegeven wel te sporten, maar niet in verenigingsverband. 


Om inzicht te krijgen in de sporten die het meest worden beoefend, konden de leerlingen aangegeven welke sport zij op dit moment beoefenden. Hieronder is een top vijf weergegeven van de meest beoefende sporten van onze leerlingen:

1.    Voetbal

2.    Wielrennen

3.    Paardrijden

4.    Dansen

5.    Schaatsen

 

De komende periode zal naar aanleiding van dit on​​derzoek, de individuele sportadviezen centraal staan. Ook blijkt dat er veel onwetendheid is over de sportmogelijkheden en financiële ondersteuning. “Het wegnemen van deze onwetendheid en het geven van individuele sportadviezen zijn twee belangrijke speerpunten”, aldus Chantal Migo die als combinatiefunctionaris deze werkzaamheden op zich neemt. “Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen!”

Wilt u meer informatie over het onderzoek of is uw zoon of dochter opzoek naar een leuke sport? Neem dan contact met Chantal Migo via c.migo@deonderwijsspecialisten.nl  

Nieuws

:

Help (nieuw venster)