Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Stralende leerlingen tussen de kerstverlichting!

 • Leerlingen van De Linde kunnen veel en dat mag gezien worden!
In de komende feestmaanden zijn de kwaliteiten van onze leerlingen volop zichtbaar in de binnenstad van Deventer. In samenwerking met andere scholen werken onze leerlingen namelijk aan het vervangen van 5 kilometer feestverlichting! 
En waar worden deze werkzaamheden uitgevoerd? Op woensdag, donderdag en vrijdag gaan er leerlingen vanuit vso De Linde naar het MatchPOinD TrainingsCentrum. Op woensdag als stageplek en op donderdag en vrijdag in de vorm van een leren op locatieplek onder begeleiding vanuit school. Sinds januari 2018 is bedrijfsleider Marc Hollander aangesteld. Hij draagt zorg voor het binnenhalen van leerzame opdrachten zoals deze prachtige opdracht om de lampen van de feestverlichting van de Deventer binnenstad te vervangen. En dit is niet zomaar een opdracht! Door deze opdracht verrichten leerlingen werk dat van betekenis is, werk waarmee zij aan de inwoners van Deventer laten zien dat zij talent hebben en van toegevoegde waarde zijn. Gevoel van eigenwaarde gunnen wij onze jongeren van harte! En wat is er mooier dan door de binnenstad te lopen en de verlichting aan te kunnen wijzen met de opmerking ‘dat heb ik gedaan’…  Onze jongeren worden zichtbaar in de samenleving en dat is wat we willen bereiken.
Op vrijdag 14 september toonde zelfs de Stentor interesse in dit project. Een verslaggever en een fotograaf hebben onze jongeren laten stralen in een filmpje en een prachtig artikel. Nieuwsgierig? Klik op de volgende link:
https://www.destentor.nl/deventer/kerstlampjes-van-deventer-laten-jason-nu-al-stralen~ab98f9e8/

Nieuws

:

Help (nieuw venster)