Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Thema eten en drinken in groep A

 • Groep A is gestart met het thema eten en drinken.
In de groep is een mooie supermarkt gemaakt, waarin de leerlingen het winkelspel kunnen spelen.
Veel kinderen hadden lege doosjes, pakjes en flesjes meegenomen om de winkel mee in te richten.
 
Het winkelspel is eerst geoefend in de kring. Juf Anita en juf Carmen speelden het spel eerst voor, daarna mocht Aras het spel met juf Anita voorspelen. In de folders werd gekeken welke boodschappen Aras nodig had. Hij schreef zelf een boodschappenlijstje (voorbereidend schrijven). Daarna pakte hij de boodschappen bij elkaar in zijn mandje en kwam bij de kassa afrekenen (voorbereidend rekenen).

     

Tot slot groet hij netjes als hij weggaat (sociaal-emotionele training). Tijdens dit spel wordt ook de taal en het samenspel geoefend. Door middel van spel kunnen de leerlingen dus veel leren. En heel belangrijk: de kinderen genieten van spelend leren!
 
Na deze oefening in de kring kunnen de leerlingen in tweetallen zelf of onder begeleiding het winkelspel in de themahoek oefenen. Natuurlijk oefenen de leerlingen ook in de echte winkel als ze op woensdag met juf Carmen mee mogen naar de supermarkt om boodschappen voor het koken te halen.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)