Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Trammelant in Tübatulabal

 • Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van groep E & F een musical uitgevoerd, genaamd ‘Trammelant in Tübatulabal’.
 
Het verhaal gaat over een indiaan dat een stukje goud vindt in de rivier.. Maar daar was cowboy Joe wel gek op! Indiaan Ayashja ruilde zijn ketting met een klompje goud om voor een pijp… Maar toen wilde cowboy Joe meer. En toen begon de trammelant!
 
Cowboy Joe begon een gouddelvers spullen winkel en hij werd stinkend rijk! Maar toen gingen alle cowboys ineens op zoek naar goud! En daar kwamen ze de indianen tegen, die lieten zich niet gauw wegjagen, er kwam een hevig gevecht!
 
Maar er was één cowboy, en dat was cowboy Billy-Joe, hij was een goede cowboy! Maar werd spontaan verliefd op de prachtige indiaan Kitana. Cowboy Billy-Joe dacht, dat wordt mijn vrouw! Dus cowboy Billy-Joe twijfelde geen moment en roofde indiaan Kitana weg bij haar stam.
Cowboy Billy-Joe en indiaan Kitana waren veilig.
 
Nadat de strijd gestreden was, waren er nog maar een paar indianen over en die werden meegenomen naar San Francisco.
Maar cowboy Billy-Joe was nog steeds samen met zijn Kitana.
 
Aan het einde van het verhaal is Billy-Joe getrouwd met Kitana, en ze hebben kinderen gekregen. Half cowboy half indiaan. Voor indiaan Kitana is alles goed gekomen, en nog altijd gaat Kitana terug naar de plek van de Totempaal om de geesten van de gestorvenen te eren.
 
Dit prachtige verhaal hebben de kinderen van groepen E & F in de ochtend gespeeld voor alle kinderen van De Linde.
 
De kinderen (en de meester en juffen) hebben erg kunnen genieten van een mooi toneelstukje! De kinderen van groepen E&F vonden het natuurlijk wel spannend, maar achteraf is alles goed gekomen! Daarnaast hebben de kinderen natuurlijk voor hun ouders/verzorgers het zelfde stukje gespeeld. 
 
Wij zijn ontzettend trots op onze cowboys en indianen en het was een groot plezier om het mee te maken!
 
 
 
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)