Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Voeding en beweging op het VSO

 • Op 20 mei zijn we op het VSO met VT begonnen aan het thema “voeding en beweging”. De komende drie vrijdagmiddagen gaan we aan dit thema werken. De laatste vrijdag sluiten we af met een (gezonde) high tea.
De groepen C en D hebben les gehad over ‘Voeding, meer dan eten en drinken alleen’ van Stef. Het doel van deze les is het bewust worden van wat voeding met je lichaam kan doen. Stef heeft onder ander verteld over welke stoffen er allemaal in voeding zitten, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, of ontbijten goed voor je is en waaruit een gezond ontbijt bestaat. Verder heeft Stef verteld over fastfood eten, we hebben een filmpje gezien over de top 10 slechte dingen van de Mac Donalds. Tenslotte hebben de kinderen een filmpje gezien over een man die heel veel energydrank heeft gedronken. Deze filmpjes maakten veel indruk bij de kinderen.
Een aantal kinderen uit de B groepen hebben met brooddeeg gekleid. Ze hebben leuke werkstukken gemaakt. Vier andere kinderen uit de B groepen hebben samen met Inge in de keuken verschillende soorten cakejes gebakken voor de high tea. Verder hebben kinderen uit de B groepen en een aantal leerlingen uit A eten geproefd. Geblinddoekt moesten ze eten proeven. Het eten dat ze geproefd hebben is onder andere hagelslag, yoghurt, limoensap, appel, meloen en zout. De leerlingen hebben veel smaken goed geraden!
 
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)