Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Linde
   
  Speciaal onderwijs
  Groenewold 188 
  7414 CK Deventer
  T 0570 - 62 47 00
   
  Voortgezet speciaal onderwijs
  Rubensstraat 6
  7412 GZ Deventer
  T 0570 - 67 21 79
   
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Skeeleren van start

 • Het eerste schaatsseizoen voor kinderen met een beperking bij Sportief Oost zit er op. Maar natuurlijk hebben de sporters bepaald geen zin in een heel seizoen niks doen. Daarom kunnen ze vanaf 13 april gaan skeeleren.

​Al jaren schaatsten de leerlingen van De Linde (school voor zeer moeilijk lerende kinderen) een paar keer per jaar op de schaatsbaan bij De Scheg. Combinatiefunctionaris Rick Tuinman zag hoeveel plezier de leerlingen daaraan beleefden. Rick: ‘Elk jaar opnieuw vroegen leerlingen mij of ze bij een vereniging konden schaatsen, maar steeds moest ik – helaas – nee zeggen.

Tot vorig jaar, toen bleek dat Sportief Oost graag mee wilde werken! Sportief Oost haakt aan bij de Deventer Sportploeg en vanaf oktober 2014 schaatsen kinderen met een beperking hun rondjes op de ijsbaan op zaterdagmiddag. Rick: ‘Als combinatiefunctionaris is het mijn taak om leerlingen met een beperking aan het sporten te krijgen. Dat is niet heel makkelijk als je een beperking hebt. Door contacten te leggen tussen de verenigingen  - die vaak niet weten hoe ze deze sporters moeten benaderen - en de kinderen en hun ouders, bereiken we dat ze wel gaan sporten. Dat is gezond en vooral ook leuk. Maar ze hebben er wel wat hulp bij nodig en die kan ik bieden!’

Het schaatsen is bijzonder goed bevallen, maar nu in april, is de ijsbaan dicht. De hele zomer thuis zitten is natuurlijk niet leuk, maar dat is ook niet nodig. Want net als de andere schaatsers, krijgen de gelegenheid om te gaan skeeleren. Sterre, een van de schaatssters van het eerste uur mocht het al even uitproberen. En dat was wel even wennen! ‘Het duurde een paar rondjes voor ze de slag te pakken had’, lacht Rick. ‘Maar toen wist ze ook niet meer van ophouden!’

Nieuws

:

Help (nieuw venster)