Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

kunst onder De Linde

  • Een kunstproject door jonge mensen met een verstandelijke beperking.
Kunst onder De Linde is het kunstproject van De Linde, school voor voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een cognitieve of meervoudige beperking in Deventer.  Leerlingen schilderen en maken beelden. Kunstwerken die zeer de moeite waard zijn.

Eigenwaarde en waardering

Kunst onder De Linde vergroot op een geweldige manier het gevoel voor eigenwaarde van de leerlingen. Door het plezier te ervaren van het maken van mooie dingen leren leerlingen ontdekken dat beeldend werken en deelname aan kunst- en cultuuractiviteiten in de samenleving een zinvolle vrijetijdsbesteding kan zijn. Voor een aantal leerlingen is het werken bij Kunst onder De Linde een eerste stap in de richting van hun toekomstige dagbesteding.

Prachtige kunst

Werken aan Kunst onder De Linde is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de leerlingen; er wordt simpelweg prachtige kunst gemaakt! Kunst die verkocht wordt in de ateliers op de Rubensstraat en de Leeuwenkuil en tijdens exposities. Met de opbrengsten van de verkoop kan vervolgens materiaal worden aangeschaft om nieuwe kunst te vervaardigen. Op deze manier kan het project zichzelf in stand houden.

Exposities en verkoop

Heeft u belangstelling voor de kunstwerken of wilt u Kunst onder De Linde gelegenheid geven om te exposeren? Neem dan contact op met ons. De contactgegevens zijn weergegeven onderaan. Kunst onder De Linde werkt ook in opdracht. Verkoop vindt plaats in de ateliers van Kunst onder De Linde. In een aantal gevallen ook tijdens exposities.

Contact

Joke Proper | Wilma Liefers

kunst@linde-deventer.nl
Rubensstraat 6
7412 GZ Deventer 
0570 672179 

Kunst onder De Linde wordt mede mogelijk gemaakt door:Stichting Vrienden van de Linde. Rabobank: 30 57 12 934

extra activiteiten

:

Help (nieuw venster)