Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Sport onder De Linde

  • Naast de reguliere gym- en zwemlessen zijn er regelmatig sport- en spelactiviteiten buiten school.

Certificaat voor Sportactieve school

De Linde is één van de meest sportieve scholen van Deventer. Mede dankzij onze activiteiten in het kader van Special Heroes, maar ook door extra aandacht voor sportieve vrije tijd en gezondheidslessen 'verdienen' wij de certificering voor Sportactieve school. Deze certificering krijgen scholen die zich heel goed bezig houden met sport en gezondheid. Op onze school sport 60% van onze leerlingen bij een vereniging. Dit is landelijk een hoog percentage.

Naast twee keer bewegingsonderwijs en één keer zwemles per week, gaan onze leerlingen vaak sporten bij verenigingen in het kader van Special Heroes. Drie keer per jaar krijgen onze leerlingen drie weken achter elkaar sportclinics van verenigingen van de Deventer Sportploeg. Zo hebben onze leerlingen kennis gemaakt met Voetbal, Judo, Atletiek, Wielrennen, Tafeltennis, Turnen, Dans, Korfbal en Jeu de Boule. Naast de drie keer Special Heroes krijgen al onze leerlingen elk jaar drie keer schaatslessen in de Scheg. Sporten na school

Op woensdag middag sporten een aantal van onze leerlingen bij Sportactief in de Kroon. Om 12.15 uur gaan de leerlingen van school direct naar sporthal de Kroon waar zij eerst gezamenlijk gaan lunchen. Deze gezonde lunch wordt gemaakt door onze leerlingen van het VSO. Na de lunch wordt er buiten gespeeld tot 14 uur waarna het sporten in de gymzalen van de Kroon begint. Tot 15.30 uur zijn de leerlingen aan het sporten.

Sportactiviteiten op school

Ook doet onze school mee aan sportdagen. In september hebben de leerlingen van de bovenbouw van het SO en de leerlingen van de VSO 1 klassen de Menzis Special Heroesday in Arnhem, waarbij ze of de hele dag voetballen tegen andere cluster 3 scholen of meedoen aan het sporttoernooi waarin ze strijden tegen deze zelfde scholen in de sporten judo, atletiek, korfbal en unihockey. Een geweldige belevenis voor onze leerlingen.
In november hebben alle leerlingen van het VSO de Stedendriehoeksportdag in Twello. Tijdens deze dag sporten zij tegen andere scholen in de stedendriehoek in de sporten lijnbal, korfbal en pylontrefbal.
In april lopen verschillende leerlingen, ouders van leerlingen en collega’s mee met de IJsselloop op diverse afstanden.

extra activiteiten

:

Help (nieuw venster)