Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

4 tot 13 jaar

  • De leerlingen van 4 tot 13 jaar (speciaal onderwijs) zijn verdeeld over 6 verschillende groepen.

Bij de plaatsing wordt rekening gehouden met leeftijd, ontwikkelingsniveau en kindkenmerken.
Er wordt regelmatig gewerkt in niveaugroepen. Soms is dit groepsdoorbrekend, zoals bij rekenen en lezen. Zo nodig krijgt het kind individuele begeleiding. Met deze aanpak zorgen we voor onderwijs op maat en spelen we zo goed mogelijk in op de individuele mogelijkheden van kinderen.
Rustige, veilige omgeving
De leerlingen hebben behoefte aan een duidelijke dagritme, een rustige werkplek en een overzichtelijke onderwijsleeromgeving. De leerkrachten besteden veel aandacht aan het zelfstandiger worden en het leren omgaan met veranderingen, prikkels vanuit de omgeving en onverwachte zaken. De structuurgroep is flexibel, dynamisch en werkt nauw samen met de reguliere so-groepen.  In de groep krijgen niet meer dan zeven leerlingen les. Het onderwijsaanbod richt zich op twee leeftijdsgroepen: de 4 tot 9-jarigen en de 9 tot en met 13 jarigen.

Het is de bedoeling dat de leerlingen vanuit de Structuurgroep na verloop van tijd (weer) naar de reguliere SO-groep gaan. Ook is het mogelijk dat leerlingen tijdelijk of een gedeelte van de dag in de structuurgroep zijn. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met de ouders.

 
 

indeling

:

Help (nieuw venster)